Romy Timmer – advocaat

timmer@hd-advocaten.nl
0575 – 511771 (kantoor)
06 – 588 97 332 (mobiel of whats’app)

Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen; het is niet genoeg te willen, men moet ook doen“– J.W. von Goethe

Vanaf 2010 heeft Romy Timmer als advocaat gewerkt bij een middelgroot kantoor in Amersfoort en vanaf 2016 versterkt zij ons team.

Romy Timmer zet zich met enthousiasme en gedrevenheid in voor het leveren van hoogwaardige juridische dienstverlening (zowel voor ondernemingen als particulieren). Het vertalen van een juridisch vraagstuk in een praktische oplossing op maat vindt zij uitdagend. Daarbij staat het belang van de cliënt/klant altijd voorop. Haar werkwijze kenmerkt zich door een heldere en doelgerichte aanpak. Zo hecht Romy waarde aan duidelijke afspraken vanaf de beginfase van een zaak en zet zij haar expertise en vaardigheden in om, via de juiste analyse, het beste resultaat te bereiken.

Specialist op het gebied van het arbeidsrecht en expertise/ervaring op het gebied van ondernemings-, contracten en strafrecht. Of het nu gaat om procedures of advieszaken Romy zorgt met haar inzet en betrokkenheid voor optimale (rechts)bijstand, ook op door de overheid gesubsidieerde basis.

Opleidingen

  • CPO Insolventierecht voor Curatoren

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten

Romy Timmer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:
Arbeidsrecht
Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Arbeidsrecht

“Arbeidsrecht gaat over mensen, (samen)werken en relaties. Door mijn (mensen)kennis en ervaring kan ik u snel en deskundig van dienst zijn en schakelen tussen de rol van een werkgever of werknemer. Bij ontslagkwesties, maar ook bijvoorbeeld bij het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten, personeelshandboeken en vaststellingsovereenkomsten. Ik adviseer, onderhandel en procedeer veelvuldig in ontslagkwesties, bij reorganisaties, disfunctioneren, arbeidsongeschiktheid, en over arbeidsvoorwaarden. Duidelijke vastlegging van afspraken (bij voorkeur voordat een geschil ontstaat) is van belang en daar sta ik als advocaat voor.”

Ondernemingsrecht en Insolventierecht

“Als advocaat deed ik ervaring op in een advies- en procespraktijk bij een middelgroot kantoor in Amersfoort. Adviseren van ondernemers onder meer op het gebied van het (algemene) contactenrecht. Denk aan het opstellen en beoordelen van commerciële contracten en algemene voorwaarden. Mijn kennis van Intellectueel Eigendomsrecht en het procesrecht komt daarbij goed van pas. Ik vind het van belang dat een advies of algemene voorwaarden ook (juist) worden toegepast in de praktijk, daarom verdiep ik mij in uw bedrijf, ben ik (pro)actief en betrokken. Inmiddels ben ik ook werkzaam als curator en word ik door de Rechtbank geregeld aangesteld als curator in faillissementen. Ik heb daartoe de CPO opleiding Insolventierecht voor Curator gevolgd. Mijn kennis ervaring als curator zet ik ook in bij mijn werk als advocaat en vice versa.”

 

Strafrecht

“Als strafrecht advocaat ben ik de verdediger die het overzicht bewaart en zorgt dat de rechten van de verdachte worden gewaarborgd, zowel ter zitting als bij het politieverhoor.  “De advocaat onmisbaar bij het politieverhoor” was in 2009 de titel van mijn afstudeerscriptie. In 2010 ben ik beëdigd als advocaat. In de praktijk houd ik mij grotendeels bezig met het strafrecht. Van belang is om een verdachte zo goed mogelijk en bij voorkeur in een zo vroeg mogelijk stadium bij te staan; vandaar mijn bijzondere belangstelling voor het politieverhoor. Met regelmaat sta ik verdachten bij van diverse delicten (variërend van lichte tot zware misdrijven) in het commune en bijzonder strafrecht. Ook heb ik ervaring met TBS en diverse klacht zaken. Mijn analytisch vermogen, kennis en ruime ervaring in het strafrecht zet ik in om een verdachte in duidelijke taal te adviseren en een zaak (strategisch) te bepleiten.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.