Petra Hoesstee – advocaat

hoesstee@hd-advocaten.nl
0575 – 511771 (kantoor)
06 – 42 05 66 98 (mobiel of whats’app)

“controle is de bron van strategische kracht” – N. Chomsky

Op 1 februari 2020 ben ik in dienst getreden bij Hogeman Dooijeweerd advocaten. Op 21 februari 2020 ben ik beëdigd als advocaat. Daarvoor heb ik twaalf jaren als senior juridisch medewerker bij de rechtbank Gelderland gewerkt.

De kennis en ervaring die ik bij de rechtbank heb opgedaan, is direct toepasbaar in mijn huidige praktijk. Met name de opgedane zittingservaring is erg waardevol. Ik weet hoe een zitting verloopt, hoe een rechter de zaak beoordeelt en daar zal ik – uiteraard samen met u – de strategie en het pleidooi op afstemmen.

Een kenmerkende eigenschap is mijn Twentse nuchterheid. In een kennismakingsgesprek over uw juridische kwestie wil ik veel van u weten, om op die manier een compleet beeld van de zaak te kunnen vormen. Ik wil geen detail missen, omdat daar mogelijk de grootste gevolgen in kunnen zitten. Geen ingewikkelde teksten of moeilijke woorden, maar “normale” taal. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. Ik ben vasthoudend. Ik kijk verder dan de voor de hand liggende oplossing. Ik doe er dan ook alles aan om de kwestie te doorgronden en ga voor u tot het uiterste.

Strafrecht

Inmiddels heb ik bijna 15 jaar ervaring in het strafrecht. Voordat ik advocaat werd, heb ik meer dan tien jaren als senior juridisch medewerker bij de rechtbank Gelderland gewerkt, laatstelijk in de meervoudige kamer. In deze functie heb ik allerlei strafzaken behandeld, van winkeldiefstal tot drugsdelicten en van rijden onder invloed tot gewelds- en zedendelicten. Ook heb ik mij beziggehouden met bijzondere procedures, zoals TBS verlengingen, verzoekschriften schadevergoeding, klaagschriften beslag, bezwaar omzettingen taakstraf of toetsingen ISD-maatregel.

Kleine zaken bestaan niet. Hoe dik of dun een dossier ook is, ik zal er dan ook alles aan doen om de zaak te doorgronden en voor u tot het uiterste gaan. Er blijkt meestal meer mogelijk dan een zaak op het eerste oog lijkt te bieden.

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten

Petra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:
Strafrecht (waaronder Jeugd Strafrecht en TBS)
Jeugdbeschermingsrecht (Jeugd Civiel Recht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.