Michel Peters – advocaat

peters@hd-advocaten.nl
0575-511771 (kantoor)
06-48 53 52 22 (mobiel of Whats’app)

 

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn” – Johan Cruijff

 

In 2002 studeerde Michel Peters af aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Strafrecht en Criminologie. Na zijn afstuderen werkte Michel eerst als tennistrainer. Vervolgens trad hij in dienst bij Defensie waar hij aangesloten was bij het Korps Mariniers. Vanaf 2006 deed hij ruime en brede werkervaring op binnen het strafrecht als taakspecialist TBS bij Reclassering Nederland. In 2014 volgde de overstap naar de advocatuur en trad Michel Peters in dienst bij Hogeman Dooijeweerd Advocaten.

 

strafrecht.

Als advocaat specialiseerde hij zich verder in het strafrecht.

Sinds 2016 is Michel lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). In 2021 volgde hij de Profileringscursus Straf(proces)recht van het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2021 is Michel Peters lid van de Vereniging van TBS-Advocaten

 

Jeugdrecht

In 2017 rondde Michel de specialisatie tot advocaat jeugdrecht af. Sindsdien wordt hij door de rechtbank toegewezen als advocaat voor minderjarigen. Michel staat minderjarigen bij die als verdachte zijn aangemerkt alsook jeugdigen die geconfronteerd worden met een dreigende gesloten uithuisplaatsing in het kader van een ondertoezichtstelling. Ook verleent hij bijstand aan ouders wiens kinderen dreigen te worden uithuisgeplaatst en / of onder toezicht gesteld. Michel is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)

Als advocaat heeft Michel opgetreden in landelijke en aansprekende strafzaken zoals de zgn. Talpa- en Bolero-zaken (grootschalige marktplaatsfraude) en de dossiers Stekelbaars- en Brindisi (invoer van harddrugs en witwassen). In voorkomende gevallen werkt Michel in samenwerking met kantoorgenoten; op deze wijze werd bijvoorbeeld met succes bij de Hoge Raad cassatie ingesteld tegen een opgelegde maatregel tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. In het algemeen kan gesteld worden dat Michel Peters verdachten bijstaat in een breed scala aan misdrijven: gewelds-, vermogens-, drugs- of zedendelicten, variërend van (poging tot) doodslag, diefstal en heling tot hennepteelt.

Zijn vrije tijd besteedt Michel het liefst aan zijn gezin. Hij is regelmatig te vinden op het voetbalveld als trainer/coach of als trotse supporter van één van zijn drie zoons.

Zelf heeft Michel ook tal van sporten beoefend. Altijd fanatiek en (daardoor) soms op hoog (nationaal) niveau (tennis en roeien). Tegenwoordig vindt hij zijn ontspanning met name in fietsen (mtb/cyclocross/race), kickboksen en golf.

“Als strafpleiter maak ik dagelijks gebruik van mijn brede levens- en werkervaring.
Met name bij het opbouwen van een goede werkrelatie met mijn cliënten doe ik daar mijn voordeel mee. Daarmee begint volgens mij ook iedere succesvolle verdediging in een strafzaak. Wederzijds respect en onderling vertrouwen zijn daarbij onmisbare elementen. Humor en een open en directe manier van communiceren helpen mij daarbij. Hieruit haal ik ook veel voldoening.”

Na een grondige en kritische analyse van uw zaak stelt Michel Peters in overleg met u de strategie van de te voeren verdediging vast.

“Goede dossierkennis staat voorop. Is het bewijs te dun zal de verdediging natuurlijk vrijspraak nastreven. Maar soms leent een zaak zich daar niet voor en moet de verdediging een andere koers varen, bijvoorbeeld gericht op een zo laag mogelijke straf.”

“In ieder geval kan iedere cliënt er altijd van op aan dat ik mij met 100 % overtuiging en doorzettingsvermogen inzet om het optimale resultaat uit zijn of haar zaak te halen.”

Deze werkwijze levert Michel Peters naast de nodige goede resultaten in strafzaken vooral tevreden cliënten op.

De volgende recensie die één van de cliënten van Michel achterliet, is daarvan een sprekend voorbeeld;

Mijn advocaat werkt voor dit kantoor en is een echte pitbull hij bijt zich vast in de zaak en hij laat niet los ik ben erg te spreken over de inzet van ze!”

Voor Michel is deze manier van werken vanzelfsprekend:

“Ik kan niet anders. Simpelweg omdat iedere cliënt en iedere zaak niets minder dan dat verdient. Da’s logisch!”

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten

Michel Peters heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:
Strafrecht (waaronder Jeugd Strafrecht)
Jeugdbeschermingsrecht (Jeugd Civiel Recht)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.