Mark Hogeman – advocaat l curator l partner

hogeman@hd-advocaten.nl
0575 – 511771 (kantoor)
06 – 14526245 (mobiel of whats’app)

“Onbekendheid met het recht geeft meer aanleiding tot processen dan kennis van het recht” – Cicero

Sinds 1999 ben ik advocaat. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag heb ik mij geen dag verveeld. Elke dag ligt er wel weer een uitdaging.

Ik ben door de jaren heen op verschillende rechtsgebieden werkzaam geweest. Daarbij is het accent meermaals verschoven, waardoor ik durf te stellen dat mijn rechtsgevoel goed is ontwikkeld. Dit in combinatie met jaren van proceservaring maakt dat ik een goede inschatting van uw zaak kan maken en weet hoe belangrijk het is om alle feiten te kennen.

Daarom zal ik u in een overleg het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen, aangezien ik alle feiten wil kennen. Om de zaak scherp te krijgen ook in de richting van u als cliënt ga ik daarbij af en toe op de stoel van de duivel zitten, zoals ik dat noem. Maakt u zich echter geen zorgen. Ik sta 100% achter u, doch op die wijze krijgen wij inzicht hoe verweren op eventuele zwakke kanten van uw zaak het beste kunnen worden gepareerd.

Ik zeg uitdrukkelijk wij, aangezien ik de behandeling van een zaak als een co-productie zie, hetgeen direct een belangrijk element raakt. U als cliënt dient mij als advocaat te vertrouwen, gelijk ik als advocaat u als cliënt dien te vertrouwen. Vertrouwen is immers de basis van onze samenwerking, mijn opdracht.

Ik noemde reeds dat mijn rechtsgebieden over de jaren wat schuiven. Na 2015 ben ik mij wat meer gaan toeleggen op insolventierecht. Dit na het volgen van de CPO-opleiding Insolventierecht voor Curatoren.

Rode draad is en blijft evenwel geschillen rondom koop/verkoop en burenrecht (ik ben lid van de vereniging van Bouwrechtadvocaten), huurrecht en strafrecht.

Bij strafrecht heb ik in bijna 20 jaar nagenoeg alles wel eens zien langskomen. Het gros van de zaken ziet evenwel op geweld, diefstal en hennep. Met name hennepzaken met bijkomende ontnemingsvorderingen nemen de afgelopen jaren een grote vlucht en dus ben ik daarin zeer bedreven.

Bij huurrecht gaat het hoofdzakelijk om ontruimingen en verstoringen in het woongenot, doch ook om huurprijswijziging bedrijfsruimte of in de plaatstelling, naast andere denkbare huurproblemen.

Aangezien ik het motto huldig dat een gezonde geest in een gezond lichaam dient te schuilen en er ook een juiste balans dient te zijn tussen werk en privé, sport ik regelmatig. Na mijn hoofd volledig leeg te hebben gemaakt met een judotraining, kom ik soms tot andere inzichten. Op die wijze versterkt de sport mijn werk, waarbij ik ook overlap zie: vechten voor een doel (cliënt) binnen de regels; dat is wat ik doe!

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten
Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:
Huurrecht
Vastgoedrecht
Strafrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.