Alwin Dooijeweerd – advocaat l curator l partner

dooijeweerd@hd-advocaten.nl
0575-511771 (kantoor)
06-13809385 (mobiel of whats’app)

“Wijsheid kan alleen worden gevonden in waarheid” – J.W. von Goethe
Behalen van uw recht begint met vaststelling van de juiste feiten. Zijn de feiten niet met u, discussieer dan over het recht.

“The problem is not the problem, the problem is the attitude about the problem”

Analytisch denkvermogen op het hoogste niveau. Hoofd- en bijzaken onderscheiden. Ondernemingen en particulieren helpen de weg terug te vinden die zij kwijt waren. Overtuigend pleiten en daarmee ervoor zorgen dat je publiek (rechter, Officier van Justitie, wederpartij, gesprekspartner) oog heeft voor vraagstukken die tot dat moment onderbelicht of ten onrechte voor waarheid werden aangenomen, maar een compleet andere kijk op de zaak geven. De vinger op de zere plek leggen, zodanig dat de rechter er niet omheen kan.

Daarom ben ik advocaat. Daar haal ik veel voldoening uit. Daar wil ik steeds beter in worden. De rechtsgebieden waarin ik werkzaam ben vullen elkaar prachtig aan.

Ik sport graag. Liefst buiten. Voetbal, hardlopen, mountainbiken, (functional) fitness. De sporten die ik met plezier en fanatisme beoefen, kenmerken mij als persoon en de wijze waarop ik mijn werk als advocaat doe.

Ondernemingsrecht (insolventierecht, concernverhoudingen, financiering en zekerheden)

Ik heb mij gespecialiseerd, ook door het volgen van opleidingen zoals CPO Insolventierecht voor Curatoren, INSOLAD / Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht en INSOLAD /EUR Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten.

Mijn werkgebied richt zich op allerhande ondernemingsrechtelijke perikelen: financiering en zekerheden, overname en herstructurering, (duur)overeenkomsten, arbeidsrecht, intellectueel eigendom, etc. Het insolventierecht in meest brede zin: het geheel van regels dat ziet op de situatie dat een debiteur ten opzichte van zijn crediteuren niet meer aan al zijn verplichtingen kan voldoen. Dat kan zijn voor ondernemingen in zwaar (financieel) weer, bestuurders van een failliete onderneming, doch zeker ook crediteuren en leveranciers van dergelijke onderneming die vorderingen willen zeker stellen of mogelijkheden van bestuurdersaansprakelijkheid willen onderzoeken. Kijk maar eens rustig op onze website en neem bij vragen contact op!

Ik word door de Rechtbank veelvuldig aangesteld als curator. Vanuit die hoedanigheid heb ik boedels in faillissementen beheerd en vereffend van uiteenlopende ondernemingen, zoals onder andere zwembad (De Beemd te Lochem), authentieke uniformenfabrikant (Seezo te Keijenborg), luchtballonvaart (A3 Ballon), technologie en R&D (Enose), fabrikant en groothandel in papier en kartonverpakkingen en opbergsystemen (Multo en Rucol), ijzer en metaalhandel (Schrijver Zutphen), fabrikant en groothandel van kampeerartikelen, voortenten en vouwwagens (Gerjak) tot bouwbedrijven en horecagelegenheden (zoals Uffies te Zutphen, WItte Wieven te Zwiep, Café Concordia te Brummen en de Luchte te Spankeren), boekbinderij (Binderij Beelen), installatiebedrijf (Pardijs), fabrieken (Meubelfabriek SOF, Kors Kunststoffen), drukkerij etc. Ook word ik regelmatig aangesteld als vereffenaar in heropende vermogens van vennootschappen.

Lidmaatschap

  • Specialisatievereniging (voor insolventierecht advocaten) INSOLAD.
  • Ondernemersvereniging De Achterban

Opleidingen

  • CPO Insolventierecht voor Curatoren
  • INSOLAD / Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht
  • INSOLAD /EUR Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (in samenwerking met Erasmus Universiteit)
  • Vervolgopleidingen INSOLAD

Strafrecht

Als strafrechtadvocaat heb ik verdachten bijgestaan in uiteenlopende strafzaken: grootschalige, internationale sigarettenhandel die niet in de accijns waren betrokken; omvangrijke oplichting terzake machinehandel; een afpersingszaak door de, door media benoemde, Winterswijkse jeugdbende; de zgn. Harpij zaak waarin verschillende verdachten werden vervolgd wegens meerdere geweldsincidenten; een grootschalige XTC zaak; de Mango zaak waarin het ging om verdenkingen van ontuchtige handelingen; de zaak Brindisi waarin het gaat om verdenking van witwassen; TBS(verlengings)zaken; verdenking van verkrachting / ontuchtige handelingen; beperkte maar ook omvangrijke en beroepsmatige hennepteelt; overtredingen van Wegenverkeerswet en Vuurwerkbesluiten etc.

Ik sta verdachten bij in allerlei (commune) strafzaken, waarin zij worden verdacht van gewelds-, vermogens-, drugs- of zedendelicten. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep. Mijn verdediging typeert zich door pro-activiteit en inventiviteit. De twijfel in een zaak bloot leggen en geen genoegen nemen met aannames, suggesties en vermoedens. Met oog voor de persoon en als uitgangspunt het recht van een ieder op een goede verdediging.

Opleidingen

  • Profileringscursus Straf(proces)recht, verzorgd door Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (Universiteit Utrecht), in samenwerking met de Stichting Strafrechtpraktijk
  • Specialisatie Opleiding Strafrecht, verzorgd door Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (Universiteit Utrecht)

Lidmaatschap

 

Wat is mijn visie? Waar wil ik naar toe?

Een advocaat als sparring partner, vertrouwenspersoon, vraagbaak. Niet alleen als er al problemen zijn, maar vooral om problemen te voorkomen en u te wijzen op zaken waarmee u in eerste instantie geen rekening houdt. Dat is ook van belang voor geval er toch een geschil ontstaat.  Veel geschillen, rechtszaken worden gewonnen met vaststelling of juist (gemotiveerde) betwisting van de feiten; dan zijn we aan het recht nog niet eens toegekomen. Als ik tijdig en voldoende frequent en (pro)actief betrokken ben en blijf, is dat veel beter te begeleiden en indien nodig vast te leggen.

10% van je leven overkomt je; de overige 90% is hoe je daarmee omgaat. En daarbij is (juridische) hulp soms nodig.

Er behoort geen drempel te zijn om een advocaat in te schakelen. Ook niet financieel gezien. Kom eens langs, dan leg ik dat uit.

 

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:
Insolventierecht:
– Faillissement
– Surseance van betaling
– WSNP
Strafrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten (ten minste) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.