Alwin Dooijeweerd – advocaat l curator l partner

dooijeweerd@hd-advocaten.nl
0575-511771 (kantoor)
06-13809385 (mobiel of whats’app)

“Wijsheid kan alleen worden gevonden in waarheid” – J.W. von Goethe
Behalen van uw recht begint met vaststelling van de juiste feiten. Zijn de feiten niet met u, discussieer dan over het recht.

Analytisch denkvermogen op het hoogste niveau. Hoofd- en bijzaken onderscheiden. Ondernemingen en particulieren helpen de weg terug te vinden die zij kwijt waren. Overtuigend pleiten en daarmee ervoor zorgen dat je publiek (rechter, Officier van Justitie, wederpartij) oog heeft voor vraagstukken die tot dat moment onderbelicht of ten onrechte voor waarheid werden aangenomen, maar een compleet andere kijk op de zaak geven. De vinger op de zere plek leggen, zodanig dat de rechter er niet omheen kan.

Daarom ben ik advocaat. Daar haal ik veel voldoening uit. Daar wil ik steeds beter in worden. De rechtsgebieden waarin ik werkzaam ben vullen elkaar prachtig aan.

Ik sport graag. Liefst buiten. Voetbal, hardlopen, mountainbiken, (functional) fitness. De sporten die ik met plezier en fanatisme beoefen, kenmerken mij als persoon en de wijze waarop ik mijn werk als advocaat doe.

Ondernemingsrecht (insolventierecht, concernverhoudingen, financiering en zekerheden)

Ik heb mij gespecialiseerd door het volgen van opleidingen zoals CPO Insolventierecht voor Curatoren, INSOLAD / Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht en INSOLAD /EUR Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten.

Ik ben actief lid van de specialisatievereniging (voor insolventierecht advocaten) INSOLAD. De kennis en ervaring die ik daarbij op doe, breng ik dagelijks in de praktijk. Mijn werkgebied richt zich op allerhande ondernemingsrechtelijke perikelen: financiering en zekerheden, overname en herstructurering, (duur)overeenkomsten, arbeidsrecht, intellectueel eigendom, etc. Het insolventierecht in meest brede zin: het geheel van regels dat ziet op de situatie dat een debiteur ten opzichte van zijn crediteuren niet meer aan al zijn verplichtingen kan voldoen. Dat kan zijn voor ondernemingen in zwaar (financieel) weer, bestuurders van een failliete onderneming, doch zeker ook crediteuren en leveranciers van dergelijke onderneming die vorderingen wille zeker stellen of mogelijkheden van bestuurdersaansprakelijkheid willen onderzoeken. Kijk maar eens rustig op onze website en neem bij vragen contact op!

Om met andere ondernemers in contact te komen en elkaar in het ondernemen te ondersteunen ben ik aangesloten bij Zutphen in Bedrijf voor ondernemers en De Achterban.

Ik word door de Rechtbank veelvuldig aangesteld als curator. Vanuit die hoedanigheid heb ik boedels in faillissementen beheerd en vereffend van uiteenlopende ondernemingen, zoals onder andere zwembad (De Beemd te Lochem), authentieke uniformenfabrikant (Seezo te Keijenborg), luchtballonvaart (A3 Ballon), technologie en R&D (Enose), fabrikant en groothandel in papier en kartonverpakkingen en opbergsystemen (Multo en Rucol), ijzer en metaalhandel (Schrijver Zutphen), fabrikant en groothandel van kampeerartikelen, voortenten en vouwwagens (Gerjak) tot bouwbedrijven en horecagelegenheden (zoals Uffies te Zutphen, WItte Wieven te Zwiep, Café Concordia te Brummen en de Luchte te Spankeren), boekbinderij (Binderij Beelen), installatiebedrijf (Pardijs), fabrieken (Meubelfabriek SOF, Kors Kunststoffen), etc.

Opleidingen:
CPO Insolventierecht voor Curatoren
INSOLAD / Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht
INSOLAD /EUR Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (in samenwerking met Erasmus Universiteit)

Strafrecht

Als strafrechtadvocaat heb ik een verdachte bijgestaan in grootschalige, internationale sigarettenhandel die niet in de accijns waren betrokken. Ik was advocaat van verdachte van omvangrijke oplichting terzake machinehandel. Ik heb een van de verdachten bijgestaan in een afpersingszaak door de, door media benoemde, Winterswijkse jeugdbende. Ik trad op in de zgn. Harpij zaak waarin verschillende verdachten werden vervolgd wegens meerdere geweldsincidenten. Ik was advocaat van een verdachte in een grootschalige XTC zaak. Ik treed op als advocaat in de Mango zaak waarin het gaat om verdenkingen van ontuchtige handelingen en de zaak Brindisi waarin het gaat om verdenking van witwassen. Ik sta verdachten bij in allerlei commune strafzaken, waarin zij worden verdacht van gewelds-, vermogens-, drugs- of zedendelicten, variërend van (poging tot) doodslag, diefstal en heling tot hennepteelt. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep.

Opleidingen:
Profileringscursus Straf(proces)recht, verzorgd door Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (Universiteit Utrecht), in samenwerking met de Stichting Strafrechtpraktijk

Ik ben lid van de Commissie piket in de regio van de Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland en van de Commissie strafrechtspleging van de Orde van Advocaten Arnhem.

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten
Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:
Insolventierecht:
– Faillissement
– Surseance van betaling
– WSNP
Strafrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wat is mijn visie? Waar wil ik naar toe?

Een advocaat als sparring partner, vertrouwenspersoon, vraagbaak. Niet alleen als er al problemen zijn, maar vooral om problemen te voorkomen en u te wijzen op zaken waarmee u in eerste instantie geen rekening houdt. Dat is ook van belang voor geval er toch een geschil ontstaat.  Veel geschillen, rechtszaken worden gewonnen met vaststelling of juist (gemotiveerde) betwisting van de feiten; dan zijn we aan het recht nog niet eens toegekomen. Als ik tijdig en voldoende frequent en (pro)actief betrokken ben en blijf, is dat veel beter te begeleiden en indien nodig vast te leggen.

Er behoort geen drempel te zijn om een advocaat in te schakelen. Ook niet financieel gezien. Kom eens langs, dan leg ik dat uit.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.